Konica Minolta potvrđuje veliku investiciju i izožbeni prostor na Ipexu 2014

Ipex 2014 se u potpunosti poklapa sa strategijom Konica Minolte o ulaganju u industriju podukcione štampe i postavljanja novih standarda u sektoru koji se ubrzano menja.

Langenhagen / Nemačka, XX. Maj 2013.

Konica Minolta će imati najveći izložbeni prostor na Ipexu 2014 (koji će se održati od 24.-29. Marta  2014. godine u London ExCelu, Velika Britanija) s potvrđenom površinom od 1.200 m2. Ovaj angažman je dodatna potvrda kompanijske vizije da pruži “jednostavan put prema digitalnom” naglašavajući svoj status izabranog partnera koji odgovara na zahteve štampe koji se brzo menjaju.

“Kao važan deo industrije produkcione štampe, Konica Minolta pruža značajnu vrednost svojim korisnicima. Ipex je potpuno usklađen s našom namerom da kontinuirano ulažemo u razvoj tehničkih inovacija, kao i fokusom na budućnost poslovanja, što ga čini ključnim međunarodnim događajem za Konica Minoltu u 2014. godini”, kaže Olaf Lorenz, General Manager divizije za međunarodni marketing, Konica Minolta poslovna rešenja Evropa.

Štand Konica Minolte bit će smešten u samom središtu Ipexa 2014, pored Cross Media 2014, koji će zajedno s Ipexom 2014 biti smešten u Međunarodnom izložbenom centru ExCeL. Ovaj događaj će dati kreativan i jedinstven pogled na Ipex 2014 privlačenjem brendova, trgovaca, kreativaca i štampara na svim off-line aspektima marketinške kampanje. Sa svojom divizijom za produkcionu štampu koja pruža najbolju tehnologiju u klasi za crno/belu i štampu u boju, raznim softverskim proizvodima koji, uz Konica Minolta mašine, čine sveobuhvatno rešenja proizvodnog procesa i naprednom ponudom marketinških usluga usmerenih ka korisniku, Cross Media je na Ipexu idealna dopuna Konica Minolti.

Trevor Crawford, Direktor događaja Ipex 2014 komentariše: “Oduševljeni smo podrškom Konica Minolte na Ipexu 2014. Rezultati nezavisnog međunarodnog istraživanja tržišta koji smo naručili u četvrtom kvartalu 2012. godine istakli su potrebu da Ipex napravi iskorak od opšteg događaja vezanog za štampu ka visoko fokusiranom štamparskom i multimedijalnom iskustvu koje promoviše ključnu ulogu štampe. Ovo oslikava budući smer Konica Minoltine ponude pa se radujemo bliskoj saradnji s njima u narednim mesecima kako bi osigurali korist od dodane vrednosti koju smo uložili da bi podržali naše izlagače”.

Konica Minolta će iskoristiti prednost Londona kao ključnog međunarodnog poslovnog središta kombinujući mogućnost deljenja vizija za industriju i poslovanja u isto vreme. Glavni fokus ponude Konica Minolte na Ipexu 2014 u Londonu će biti stavljanje naglaska na svoj cilj da postane preferentni dobavljač za štampare koji se pomeraju od offseta ka digitali, kao i promociju sveobuhvatnog pogled na proces štampe.

“U postupku produkcione štampe promovišemo “manje ljudskog uticaja” kako bi se izbegle greške, uvođenjem automatizovanih procesa rada kao i in-line dorada kroz inteligentna rešenja. Naravno, sve ovo je usmereno ka našem najvišem cilju: doprineti rast prihoda i profitabilnosti naših korisnika i pokriti potrebe svakog korisnika produkcione štampe – od kopirnica i komercijalnih štampara do industrijskog produkcionog biznisa – s našim raznolikim i po meri urađenim hardverskim i softverskim portfoliom”, dodaje Lorenz.

Dodatne pojedinosti Konica Minoltine ponude na Ipexu 2014 će biti objavljeni u narednim mesecima.

O kompaniji Konica Minolta poslovna rešenja Evropa

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, sa sedištem u Langenhagenu, Nemačka, je ogranak u stopostotnom vlasništvu Konica Minolta Inc, Tokyo, Japan i sastavni je deo poslovanja  Business Technologies. Kompanija pruža usluge i distribuira mašine i rešenja koja zadovoljavaju sve zahteve celokupnog životnog ciklusa dokumenata kod korisnika kancelarijskih i produkcionih mašina. Konica Minoltin koncept optimizovanih usluga štampe (OPS, Optimized Print Services) kombinuje savetovanje, implementaciju hardvera i softvera i servisne usluge kako bi se poboljšali efikasnost poslovanja i smanjili troškove. Asortiman se proteže od multifunkcijskih i mašina za produkcionu štampu u bolji i crno/belu, do laserskih i all-in-one uređaja i do softvera za upravljanje koji neprimetno integriše uređaje u poslovni proces i IT okruženje. Kako bi optimalno podržala korisnike sa snažnim i održivim rešenjima, tehnološki lider Konica Minolta kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj i redovno postavlja nove standarde.

Konica Minolta poslovna rešenja Evropa predstavljena je preko podružnica i distributera u više od 50 zamalja Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA). S više od 30.600 zaposlenih širom sveta (podaci od Juna 2012. godine), Konica Minolta Business Technologies je ostvarila preko 5,4 milijardi evra neto prihoda od prodaje u finansijskoj godini 2012/13.

Za dodatne informacije o kompaniji posetite www.konicaminolta.eu.
Slike proizvoda su dostupne na www.konicaminolta-images.eu.

Uslovi i nazivi proizvoda mogu biti zaštitni znakovi ili registrovani zaštitni znakovi njihovih vlasnika i ovime se priznaju.

Kontakt Konica Minolta

Silke Zühlke
Konica Minolta
Business Solutions Europe GmbH
Phone: +49 (0)511 7404-5604
silke.zuehlke(at)konicaminolta.eu